Szemléletem

Minden egyes probléma, mellyel életünk során szembesülünk egyfajta krízis. Kisebbekkel és nagyobbakkal egyaránt találkozunk, legyen az párkapcsolati, munkahelyi, vagy bármilyen, az élet bármely területén jelentkező elakadás, esetenként a megfelelő segítség akár sorsfordító jelentőséggel is bírhat. Könnyebbé, gyorsabbá teheti a megoldást, új megvilágításba helyezheti, más aspektusból vizsgálhatja a helyzetet, segíthet új összefüggéseket felfedezni a jelenségek között és mind ezek által a kialakult helyzet és önmagunk mélyebb megismeréséhez is közelebb vihet.

Ha úgy érzi, eltévedt, megtorpant, elbátortalanodott az élet nagy útvesztőjében, elégedetlen, enervált, nem úgy alakulnak a dolgai, ahogyan elképzelte és nem talál rá egyedül a kivezető ösvényre, érdemes megfontolni a szakértő segítség igénybevételének lehetőségét. 

Közösen gondolkodva, együtt dolgozva hatékonyabban megküzdhetünk a felmerült problémákkal, így téve könnyebbé a mindennapokat.

Hiszek abban, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen teremtmény, így a számára nyújtott segítségnek is épp ilyennek kell lennie. 

Úgy vélem fontos a hangsúlyt a segítő beszélgetésre helyezni, mely során  a problémák részletesen megismerhetővé, egységekre/elemekre  bonthatókká, majd újra felépíthetőkké válnak, miközben feltárul azok valódi arca, minősége és eredete. Mindeközben jól kőrülhatárolhatóvá válnak az elérni kívánt célok és fokozatosan megmutatkoznak azok az erőforrások, eszközök, technikák, módszerek, melyekre támaszkodva a közös munka a kliens számára a leghatékonyabb és legkomfortosabb módon végezhető.

Személyemhez legközelebb főként a projektív, eszközök/technikák állnak, a tanácsadások során előnyben részesítem a képi kifejezést és asszociációkat, a rajz, az írás és az olvasás nyújtotta lehetőségeket, szívesen alkalmazok művészetterápiás módszereket, szituációs játékokat és egyéb olyan kreatív eszközöket, melyek segítségével a problémák szinte kézzel foghatóvá, ily módon pedig könnyebben megérhetőbbé és kezelhetőbbé is válnak.

Munkám során rugalmasságra és kreativitásra törekszem, nyitottan és érdeklődéssel tekintek az elérhető lehetőségekre és az egyéni igényekre.