Rólam

Első diplomámat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (napjainkban már Metropolitan Egyetem) berkei közt szereztem PR & marketing szakirányon. Az ezt követő években sokrétű ismeretekre tettem szert a versenyszféra több területén alkalmazottként, vezetőként és önálló vállalkozóként is, megtapasztalva az egyes szerepeim előnyeit és hátrányait egyaránt. Annak ellenére, hogy a munkám során elérhető sikerek nem maradtak el, mégsem éreztem igazán, hogy az út, amin járok, kecsegtetne a valódi kiteljesedés, önmegvalósítás lehetőségével, és bár egészen fiatal korom óta különös érdeklődéssel viseltettem az emberi elme és lélek működése iránt, a felismerés - mint olyan - csak húszas éveim vége felé ért, miszerint közel 10 év nagyobbrészt értékesítési területen végzett munka után mégiscsak segítő szakmában van a helyem.

A Babeş - Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán kezdtem meg tanulmányaimat, illetve a helyi gyermekjóléti szolgálatnál szociális munkásként, családsegítő munkakörben helyezkedem el.

Az itt eltöltött közel 4 év alatt végtelen számú különböző emberi sorssal, krízissel, tragédiával találkoztam, gyakorlatilag testközelből. A főként hátrányos helyzetű családokból, a társadalom perifériáján élő személyekből álló klientúra nem csak szakmai fejlődésemet támogatta mint segítő, hanem komoly önismereti kérdésekben is önvizsgálatra, fejlődésre késztetett.

A gyermekjóléti szolgálatot hátrahagyva egy négy intézményt összefogó budapesti gyermekotthon speciális szükségletű otthonának pszichológusaként dolgoztam 6 hónapig, ahol súlyos pszichés/disszociális tüneteket mutató és/vagy pszichoaktív szerhasználó kamaszkorú fiúgyermekek pszichológiai megsegítésében működtem közre.

Ezt követően ugyanezen intézmény központjában folyatattam a munkát, ahol a klasszikus pszichológusi feladatok ellátása mellett a négy intézményben dolgozó, összesen 7 főt számláló pszichológus csapat munkáját is koordináltam.

Egyéni tanácsadással 2017 óta foglalkozom.

Szakmai tudásom folyamatos bővítése iránt elhivatott vagyok, igyekszem ismereteimet széles körben fejleszteni a klienseim részére történő hatékony és megbízható segítségnyújtást célul kitűzve magam elé. Első sorban a módszer specifikus képzések létjogosultságában hiszek, ahol konkrét eszközök, technikák elsajátításával lépésről lépésre emelhetem munkám színvonalát.

Végzettségeim:

BKF (Metropolitan Egyetem) - PR & marketing

Babeş - Bolyai Tudományegyetem - Okleveles pszichológus - tanácsadás és iskolapszichológia szakirány

Rajzelemzési Intézet (prof. dr. Vass Zoltán) - Rajzvizsgálati szakértő

Napfogyatkozás Egyesület - Gyásztanácsadó, gyászkísérő

Napfogyatkozás Egyesület - Gyászcsoport vezető

Magyar Családterápiás Egyesület - képzésben lévő pár- és családterapeuta